Thuis

Welkom op de site van Woningbrand.nl

 


Een site met verhalen over brand,

over emotie,

over de buitenwereld en over de gevolgen… 

Als je (t) huis afbrandt sta je letterlijk op straat…

Voorbereidingen zijn niet te nemen en voor je het weet gaan er grote berekeningen langs je ogen van de waarde van alles wat verloren is gegaan. Emoties moeten worden weggestopt, die komen later, later als je weer een bed hebt om te slapen, later als er weer wat kleding is om aan te trekken, later als je de eerste wasknijpers weer gekocht hebt. Je komt in een ‘doen’ stand want er is teveel te regelen…

In December 2005 brandde mijn huis af, de ‘onbekende wereld’ waar ik in stapte was een wereld vol mist. Ik zocht naar lotgenoten, naar verhalen waar ik me in herkende. Maar ik vond ze niet, toch kan je iedere dag wel ergens in een krant een bericht van een brand vinden. Iedere dag branden er huizen af….!

Ik besloot zelf een website te maken waarop ook de verhalen en ervaringen van anderen konden komen te staan. Tips, verhalen, herkenning, steun dat was het hele plan. In de nachtelijke uren schreef ik daarnaast mijn boekje ‘Toeval’ over de emoties van een brand. Inmiddels is deze site niet meer een site van mij alleen, het plan is geslaagd. Het is een steun geworden voor vele aan elkaar bij de afwikkeling van de schade en de opbouw een (t-huis)-basis.

Vele gezichten, Vele verhalen , 1 oorzaak: BRAND !